LK-fabrik fyrer 23

Stikkontakt-fabrikken Lauritz Knudsen fyrer ansatte onsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Afmatningen i byggesektoren får nu barske konsekvenser for hver tiende af de ansatte på stikkontakt-fabrikken Lauritz Knudsen i Benløse. 23 af de omkring 220 ansatte afskediges onsdag.

Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Som vi alle ved, er der krise i byggesektoren. Det influerer kraftigt på især vores produktion af produkter til det

danske marked, så vi er desværre nødt til at skære 23 medarbejdere fordelt over hele produktionen, for vi tror, krisen er længerevarende. Det er med stor beklagelse, det rammer medarbejdere, som ikke er skyld i krisen, men vi kan ikke styre verden, konstaterer fabriksdirektør Tom Andersen.

Han orienterede medarbejderne i går, og efter aftale med tillidsrepræsentanterne har ansatte, der eksempelvis ønsker at gå på pension, nu frist til i morgen til at melde sig og derved redde en kollega fra en fyreseddel. Tom Andersen vurderer, at der vil være arbejde nok til de resterende ansatte, blandt andet fordi fabrikken er ejet af den verdensomspændende virksomhed Schneider Electric.

- Det er heldigt, at vi har produkter, vi sælger til andre af vores Schneider Electric-fabrikker, for det havde været endnu værre, hvis ikke vi havde været en del af Schneider Electric. Og det er vigtigt, vi tager det tiltag for at sikre, at vi også i fremtiden har produktion i Danmark, forklarer Tom Andersen.

Schneider Electric Danmarks administrerende direktør, Carl Trock, har i øvrigt besluttet at søge nye udfordringer uden for selskabet. Indtil Carl Trocks efterfølger er udnævnt, vil Rune Flengsrud, administrerende direktør for Schneider Nordic Baltic og bestyrelsesformand for Schneider Electric Danmark A/S, i de kommende måneder overtage ledelsen af selskabet.

Carl Trock har været administrerende direktør for Lauritz Knudsen fra 2002 og siden 2006 administrerende direktør for Schneider Electric Danmark.

/Ritzau/