Livredderne pakker sammen

Sommeren igennem har livreddere sørget for, at gæsterne på regionens mest populære strande kan føle sig trygge. Men nu er det slut. Selvom det fantastiske strandvejr fortsætter, vil livreddertårnene være tomme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag var sidste dag med livreddere på de danske strande. Så selvom det gode vejr fortsætter, vil livreddertårnene fra nu af være tomme.

- Vi har ikke råd til at dække flere uger end vi gør. Derfor vælger vi de otte uger, hvor vi mener, at der er flest på stranden, siger René Højer, Områdechef for sikkerhed, TrygFonden.

Ifølge livredderne, kan folk godt passe på sig selv, når livredderne ikke er der. Men de har stadig nogle gode råd til strandgæsterne.

- Når folk kommer på stranden, og der ikke er nogle livreddere, skal de bruge deres almindelige sunde fornuft. De skal prøve at huske de fem baderåd og holde øje med hinanden. Så skal alt nok gå, siger Theis Kaas Pedersen, der er livredder på stranden i Karrebæksminde.

TrygFonden overvejer at forkorte perioden med livreddere på de små strande. Til gengæld skal de større strande bemandes i længere tid.