¨

Lindholm lukker om et år

Foto: TV ØST

Lukningen af forskningsøen Lindholm er rykket frem. Alle aktiviteter flytter sandsynligvis væk allerede i starten af 2013.

Det er en presset økonomi, der har gjort, at flytningen til Københavnsområdet nu efter planen bliver ført ud i livet inden for et år. Virusforskningen i husdyr, som bliver foretaget på Lindholm, skulle ellers først rykke nordpå i 2016.

- Vi kan se, at vi mangler indtægter på en lang række forskellige områder - så det her er en nødløsning for at få en totalt bedre økonomi, forklarer forskningschef på DTU Lindholm, Thomas Krogh Nielsen.

Ikke alle ansatte vil kunne få plads i de nye faciliteter ved København. Men hvor mange og hvem af de cirka 80 medarbejdere, der mister jobbet, er endnu ikke givet.

- Det mest ærgerlige, udover at medarbejderne mister deres job eller får tilbudt et job i København, det er, at vi i forvejen har så få vidensarbejdspladser på Sydsjælland og Lolland-Falster. Og det har vi jo ellers arbejdet for at fastholde, siger Henrik Holmer (Soc. Dem.), borgmester i Vordingborg.

Bestyrelsen på DTU skal nu give flytteplanerne det endelige grønne lys.

02:02 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App