"Ligegyldighed er demokratiets værste fjende"

Chris Hermansen, 34 år, tjener, bor i Næstved Kommune

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved du, hvad du stemmer til kommunalvalget?

Nej, ikke endnu

Ved du, om du stemmer du parti eller personligt?

Jeg ved, at jeg vil stemme personligt, men jeg har ikke fundet nogen på menukortet endnu, som jeg er tilfreds med.

Hvordan finder du ud af, hvad du skal stemme på?

Før har jeg lyttet til de forskellige debatter, men jo ældre jeg er blevet, jo oftere synes jeg, at jeg har været ude for, at det der bliver sagt ikke hænger sammen med det, der bliver gjort efterfølgende. Den her gang har jeg arrangeret et vælgermøde i Fladsåhallen, og det bliver nok det, der bliver udslagsgivende for, hvilken retning jeg skal i. Jeg ser frem til at høre især de nye kandidater og se, hvad de kan.

Hvad lægger du vægt på, når du skal afgøre, hvem din stemme skal gå til?

Jeg kunne godt tænke mig at stemme på en politiker med samme engagement for landdistriktspolitikken, som jeg selv har. Jeg gider godt politikere, der siger, at de vil Næstved Kommune og ikke bare Næstved. Hvis politikerne bliver ved med at fokusere på Næstved som centrum, så får vi ikke lov til at beholde vores skoler, og så lukker tingene herude. Jeg lægger også vægt på en politiker, der brænder for at være politiker. Ikke en der siger en masse fine ord uden indhold, men en der har en strategi for, hvordan planerne kan realiseres. Det skal være en, der kan samle kommunen og har power nok til at sætte sig for enden af bordet og tage styringen.

Hvad skulle en politiker stå for, hvis vedkommende var optimal i forhold til dine interesser?

En optimal politiker for mig er en, der har fokus på at skabe job og en, der sørger for at tage hånd om de svageste, selv om der ikke er mange penge at gøre med. De svage skal have hjælp, og pengene kunne komme, hvis politikerne havde større fokus på at trække virksomheder til kommunen eller udnyttede de ressourcer, der allerede er i kommunen. Der er masser af gode kræfter i hele regionen, og en god politiker er en, der kan samarbejde på tværs af partierne og være med til at brande de virksomheder, vi allerede har. For eksempel Kähler og Holmegaard, der også lå her i området. Der var jo ikke en kæft, a der vidste, at de hørte til her. Jeg tror ikke kun, at det er vejen frem at pleje de store virksomheder. De mindre skal også dyrkes.

Hvad betyder det for dig at stemme?

Det betyder alt. Det betyder, at jeg har en indvirkning på, hvad vej det skal gå. Hvis jeg sætter min stemme på den rigtige, kan jeg være så heldig, at tingene går i den retning, som jeg synes, det skal gå i. Omvendt kan det også være som at trykke på en detonator, hvis jeg stemmer på en, der ikke fører noget af det, vedkommende lover, ud i livet. Så skal jeg gå og rive mig i håret i 4 år, men det er en del af demokratiet, og det værste, man kan gøre, er at være ligeglad. Ligegyldighed er demokratiets værste fjende.