Lettelse over drabssigtelser

Dagens melding om at tre er anholdt og to er sigtede for mishandling af og drab på en 62-årig pensionist i Toreby på Lolland kom som et lettelsens suk i den lille by.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er to unge mænd fra lokalområdet, der er sigtet for at bryde ind hos pensionisten natten til fredag for derefter at dræbe ham med en slaggenstand og flere knivstik. Den tredje mand på kun 18 år er sigtet for medvirken og for at forsøge at bortskaffe beviser.

- Det lyder rigtig godt, at de muligvis har fået fat i de rigtige, for det er utrygt, når noget så voldsomt sker,  siger Rud Møller-Nielsen, der er nabo til den dræbte. De sidste par dage med politiets undersøgelser og afhøringer har kunnet mærkes på den anden side af hegnet.

- Jeg har lige måttet gå en del ture at koble lidt af, forklarer han.

Politiet har stadig ikke oplyst motivet til drabet, som de selv beskriver som både meget groft og bestialsk. For Kurt Nielsen, der var god ven med den 62-årige, har de sidste par dage ikke været lette.

- Vi har kendt hinanden i 20 år og jeg har været vant til, at han kom forbi hver dag. Nu sover jeg ikke. Ligger kun og spekulerer hele natten, forklarer vennen, der oven i købet fandt sin kammerat dræbt i soveværelset.

- Nu kommer begravelsen, og så må vi se, om vi kan prøve at komme videre, slutter han.

Da grundlovsforhøret her til eftermiddag foregik for lukkede døre, er det ikke oplyst, hvordan de tre mænd forholder sig til sigelserne.