For let adgang til piller

Den ansatte som i går blev bortvist for at putte sløvende piller i dementes mad, havde al for let adgang til de stærke piller. Det mener fagforeningen hvert fald.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I går kom det frem at en ansat ved Lynge Plejeboliger var blevet grebet i at putte piller i en beboers mad. Og det var meget let for medarbejderen at få adgang til medicinen. - Pillerne er i beboerens hjem, hvor de ansatte har fri adgang til dem. Men de skal have en godkendelse fra eksempelvis en sygeplejerske for at måtte give dem, siger Fagcenterchef for ældre og handicappede i Sorø, Lene Rasmussen. Men det er for risikabelt at lade alle have adgang til medicinskabet. Det mener fagforeningen. 

- Det bør kun være dem med medicinkompetence, altså sygeplejerskerne og social- og sundhedsassistenterne, som har adgang til medicinen, siger Sektorformand i FOA Midtsjælland Inger Marie Nielsen.

Kommunen har ikke tænkt sig at ændre procedurene oven på postyret.

- Man kan ikke gardere sig mod den slags. Der er ikke personale til, at det kun skulle være medicinkompetente medarbejdere, der havde nøgler til skabene på plejecentre, siger Lene Rasmussen..