Let adgang til livsfarlig gift

Der var nærmest fri adgang til den livsfarlige gift, som to drenge i weekenden brugte til at slå en kanin ihjel med i Præstø. Det var bare at løfte et dæksel til et beskyttelsesrum lige uden for vinduet til klasseværelset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rygterne er den sidste måned gået på Abildhøjskolen om, hvor let det var at komme ned i beskyttelsesrummet.

- Det er slet ikke så svært, de siger, man bare tager låget af og åbner lågen dernede, siger André Møller Torkildsen. elev i 9.B på Abildhøjskolen.

To drenge kan let løfte dækslet og komme ned til rummet gennem en låge, som ikke var låst, som den skulle være.

- Det er selvfølgelig uheldigt, at de kan komme ind, når der er ampuller hernede, siger Preben Jørgensen, beredskabschef i Vordingborg.

Politiet har afhørt en af de to drenge, som menes at have stjålet ampuller med den livsfarlige modgift mod nervegas. Den anden dreng afhøres i morgen. De er begge sigtet for indbrud i beskyttelsesrummet, i kaninburet og for dyremishandling.

- De er sigtet for at udøve dyremishandling mod den kanin ved at putte den ned i en tønde og skrue låget på og spillet fodbold mod den levende kanin. Bagefter har de slået den ihjel med modgiften mod nervegassen, siger politikommisær ved Vordingborg politi, Peter Compen. 

En af drengene filmede, hvordan kaninen døde af sine kramper. Den anholdte erkender, hvordan det er sket.

På hylderne i sikringsrummet fandt vi i dag flere ampuller. Giften var lige til at tage ned fra hylderne, da drengene var kommet ind. Det var ikke låst inde.

- Der har ligget noget, vi ikke har været klar over, der har været her. Vi ved dårligt hvad, der ligger, det er ting fra koldkrigstiden. Er det ansvarligt? Det kan du sige, men det er sådan, vi har tacklet det, siger beredskabschefen.

Beredskabet ved ikke, hvor mange ampuller der var og ved derfor heller ikke, hvor mange der er stjålet. Den situation mener beredskabschefen, man kan finde i hele landet. 

- Det er jeg sikker på, der ligger mange rundt omkring i hele landet, siger beredskabschefen.

De to drenge, som er sigtet for at stjæle ampullerne og slå kaninen ihjel, kan forvente en bøde og at deres sag bliver overdraget til de sociale myndigheder.