Lejligheder blev holdt kunstigt tomme for at sikre nedrivning

Ejeren af Nykøbing Sjællands gamle hjulmagergård, KFI, lod bevidst lejligheder stå tomme for at få tilladelse til at rive bygningerne ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fem ud af syv lejligheder i Nykøbings gamle hjulmagergård har stået tomme i over et år, mens ejeren af bygningen, KFI (Købmændenes Finansieringsinstitut, red.) har forsøgt at få tilladelse til at rive bygningen ned. Selv efter byrådet i Nykøbing-Rørvig Kommune afviste at give tilladelse til at rive bygningen sidste år, stod lejlighederne fortsat tomme. Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

I november i år gav det nye miljø- og teknikudvalg i Odsherred Kommune tilladelse til, at bygningen alligevel bliver revet ned, så Superbest kan gennemføre sine udvidelses-planer. Det betyder, at den gamle ejendom på Ahlgade 64-68 må lade livet til fordel for flere parkeringspladser og nye bygninger. Beslutningen undrer såvel flere politikere som Jørn Østergaard, der er vicevært i ejendommen og selv har boet der i syv år. Han har fået stribevis af henvendelser fra personer, som gerne vil flytte ind i en af lejlighederne.

Måske er der håb for hjulmagergården. Dansk Folkeparti har nemlig indstillet, at afgørelsen bliver taget op på næste byrådsmøde.

/ ritzau /