Lejere i klemme

En række lejere i Slagelse er havnet i en gråzone - ingen vil vedkende sig at eje de bygninger, de bor i.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det regner ind i lejligheden, det er simpelthen under al kritik. Marianne Madsen fra Slagelse er rasende over, at muren over hendes vindue i lejligheden på Hellig Andersvej er så utæt, at det sejler i seng og vindueskarm, hver gang det regner.

Kaj Johansen fra Røde Kors butikken er også gal over, at det regner ind i hans forretning. Der er rotter i gården. Og der er ikke nogen steder, han kan ringe hen og få lavet det hul i taget, som blev lavet af indbrudstyve i sidste uge.

- Det er noget svineri, mener Finn Hemmingsen. I hans ejendom har DONG netop lukket for gassen, således at der hverken er varmt vand eller gas til gaskomfuret i hans lejlighed. Ikke fordi Finn Hemmingsen selv ikke har betalt varmeregningen. Men fordi ejeren af den udlejningsejendom, som han bor i, ikke har sendt pengene videre til DONG.

I alt er rigtig mange lejere i Slagelse havnet i en gråzone. De bor alle i ejendomme, der ihvertfald tidligere var ejet af Dansk Bolig Administration K/S. Manden bag firmaet hedder Kenneth Schwartz Thomsen, der er kendt som boligspekulant med en hel hord af utilfredse lejere, og derudover er han sigtet for grov skatteunddragelse.

For få måneder siden modtog lejerne i hans ejendomme et brev om, at ejendommene i Slagelse var solgt til Investeringsselskabet af 1/1 06 ved direktør Michael Andersen. Men Michael Andersen afviser i dag overfor TV2 Øst, at han har noget med ejendommene i Slagelse at gøre. - Den handel gik i vasken. Det er stadig Dansk Boligadministration, der står for de ejendomme, siger han.

Men overfor lejerne i Slagelse afviser Dansk Bolig Administration, at det er dem, der ejer ejendommene i dag. Og dermed er lejerne havnet i en gråzone. - Vi ved ikke, hvad vi skal gøre. Vi kan ikke indbetale husleje. Vi kan ikke ringe til en vicevært og klage over rotter eller over, at det regner ind. Det er slet ikke holdbart, siger Kaj Johansen, afdelingsleder i Dansk Røde Kors, Slagelse, i dag til TV2 Øst.

Hos Lejernes LO kender de rigtig meget til Kenneth Schwartz Thomsen. - Hans forretningsmetoder er ikke ligefrem pæne. Vi har stort set henvendelser om Dansk Bolig Administration dagligt, siger Svend Erik Petersen, der er afdelingsleder i LLO Vestsjælland, til TV2 Øst. Han har dog nogle gode råd til de mange lejere, der er havnet i suppedasen:

- Sørg for at indbetale huslejen. Hvis ikke du ved, hvem du skal betale til, så sæt pengene ind på en spærret bankkonto, mærket husleje. Det dummeste man kan gøre, er slet ikke at betale.

- Hvis der bliver lukket for el, gas og varme, så kan man med sin lejekontrakt og en kvittering for betalt husleje kræve, at der bliver åbnet igen. Kontakt kommunen snarest muligt.

- Klag over den behandling, du får til huslejenævnet. Det er vigtigt at du klager, for det kan i sidste instans betyde, at en dårlig udlejer mister retten til at administrere udlejningsejendomme, siger Svend Erik Petersen.  

 


Nyhedsoverblik