Legepladser betales af sponsor-skilte

Nye legepladser på flere skoler i regionen bliver gratis for kommunerne. Til gengæld kommer der sponsor-skilte på legepladserne. Den udvikling vækker bekymring i Forældreorganisationen Skole & Samfund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I sidste uge kunne eleverne på Højby Skole boltre sig på en helt ny legeplads. Odsherred Kommune har endda undgået at skulle bruge penge på projektet. Den er nemlig betalt af flere sponsorere, der til gengæld sætter store reklame-skilte op på legepladsen. Det fortæller P4 Sjælland.

Børnene på Højby Skole er ikke de eneste, der får nye områder at lege på. Det nordjyske firma Indu står bag legepladserne, og direktør Torben Poulsen oplyser at firmaet har aftaler med fem andre sjællandske kommuner.

Torben Poulsen anslår, at der i løbet af kort tid vil skyde omkring 60 reklame-legepladser op i Region Sjælland og heraf vil omkring de 40 være på kommunale institutioner, og det vækker ikke udelt begejstring hos Forældreorganisationen Skole & Samfund:

- Jeg synes kommunerne skal se sig selv dybt i øjnene og se, om det er det her, vi ønsker for den danske folkeskole, siger Skole & Samfunds næstformand, Benedikte Ask Skotte.