Laveste antal meningitistilfælde nogen sinde

En 16-årig efterskoleelev fra regionen blev i går kørt på Rigshospitalet med stor mistanke om meningitis. Men helt nye tal viser, at antallet af folk, der bliver ramt af den frygtede bakterie, er det laveste nogensinde herhjemme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmarks farligste bakterie, sådan betegner professor fra Rigshospitalet Peter Skinhøj meningokokbakterien, som ofte fører til meningitis.

På Odsherredsefterskole oplevede man den i går på tætteste hold, da en skolens elever måtte køres på Holbæk Sygehus og senere overflyttes til Rigshospitalet. Eleven var smittet med bakterien. Embedslægen besluttede herefter at 16 ansatte og elever på skolen, som havde været tæt på eleven, skulle have en antibiotika-pille. I dag har efterskolen så haft travlt med at informere forældrene til børnene.

Heldigvis behøver forældrene ikke bekymre sig for meget. Risikoen for smitte med den farlige bakterie er lav. Under 1%.

Helt nye tal fra Statens Serum Institut viser, at antallet, der bliver ramt af bakterien, er det laveste nogensinde i Danmark. I 1993 var der 300 tilfælde, og tallet er faldet til 77 i 2006. Sidste år døde otte procent af de smittede.

Sygdommen rammer ofte helt raske unge, og man kan normalt ikke gøre noget for at forebygge netop den slags, som er mest udbredt i Danmark.