Lastbilchauffør udsat for røveri-forsøg

Tre eller fire udenlandske tyve prøvede i nat at tømme en parkeret lastbil for kaffemaskiner. Da chaufføren vågnede og stod ud af lastbilen, blev han truet med en stor kniv. Røverne stak af uden deres bytte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ifølge politiet prøvede tyvene at stjæle 49 kasser med Krups-kaffemaskiner fra den parkerede lastbil på en rasteplads mellem Ringsted og Køge.

Chaufføreren overnattede i sin lastbil, og stod ud for at gå på toilettet. Da han kom ud af førerhuset opdagede han, at tre eller fire tyve var ved at fjerne hele hans last fra anhængeren. Da han råbte til tyvene, trak den ene en cirka 20 centimeter lang kniv, og truede chaufføreren, som flygtede ind i lastbilens førerhus, låste døren og ringede til politiet.

Politiet fik anmeldelsen klokken 02.43, og da de kom frem, opdagede de, at tyvene var stukket af uden tyvekosterne. En kasse med kaffemaskiner var efterladt i anhængeren, to kasser i et buskads og de resterende 46 kasser stod linet op ved rastepladsens toilet - klar til at blive kørt væk.

Politiet har kun fået et signalement af den mand, som trak en kniv. Røveren beskrives som 25-35 år, cirka 180 centimeter høj, kraftigt bygget, mørkt, kort hår og han var iført mørkt tøj. Røveren og de andre tyve stak af i to varebiler der minder om en Ford Transit. De kørte i retning mod Køge.

Den seneste tid har flere lastbilchaufførere oplevet, at de har fået stjålet deres last. I sidste uge gik det ud over en lastbilchauffør i Rødbyhavn, som fik frastjålet 13 paller parfume. Ifølge politiet i Køge har en spansk lastbilchauffør også fået frastjålet sin last af kød og en tredie chauffør fik stjålet sin last af Sony fladskærme.