Laserbehandling forbudt hos kosmetolog

Per 1. november er det ikke længere lovligt for kosmetologer at udføre laserbehandling. En del af branchen mener skærpelsen af reglerne er nødvendig, mens andre raser mod det nye stramme regelsæt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Slagelse Hudplejeklinik har indehaver, Katja Gravesen, udført laserbehandlinger gennem ni år. Hun er oprørt over, at det nu snart bliver forbudt.  

- Det bør ikke ligges over til hudlægerne. Der er slet ikke nok hudlæger, så det vil alligevel være os kosmetologer, der står med patienterne. Der kan selvfølgelig ske fejl hos os, men det kan der så sandelig også hos lægerne, siger hun.     

Sundhedsstyrelsen mener, at behandlingerne potentielt er så farlige, at kosmetologerne skal have en hudlæge tilknyttet deres klinikker. Klinikker, der ikke har sådan en tilknyttet, må derfor ikke længere arbejde med laserbehandlinger. Og det er helt i orden, udtaler en anden af regionens kosmetologer. 

- Der er mange brodne kar derude. Folk, der ikke har den nødvendige faglighed. Det er en voldsom stramning af reglerne, men den er nødvendig, siger Jette Lillienstrøm, indehaver af Clinic Afrodite i Fakse. 

Dansk Kosmetolog Forening har startet en underskriftindsamling mod stramningerne. Gennem de sidste uger har blandt andre Katja Gravesen samlet underskrifter ind fra sine kunder. Hun foreslår i stedet en uddannelse i brugen af laserapparaterne. 

- Der er da nogle, der ikke ved hvad de laver. Jeg synes, at det burde være obligatorisk at tage kurser jævnligt, hvis man vil beskæftige sig med laserbehandling.     

I følge Dansk Kosmetolog Forening findes der cirka 20 antal klinikker i vores region der bliver påvirket af de nye regler.