¨

Langt til sygehuset

Foto: TV ØST

I Nakskov er man rystede over Region Sjællands planer om at lukke de akutte medicinske afdelinger på byens sygehus. Ved hjertestop skal man f.eks. helt til Nykøbing Falster.

Der er cirka 60 kilometer fra Nakskov til Nykøbing. En meget lang køretur, hvis en borger i Nakskov for eksempel får hjertestop.

En af patienterne, der har haft gavn af sygehuset i Nakskov er Kim Sølvskov. I november - sidste år - fik han det pludselig meget skidt.

-Jeg fik det som om en elefant stod på brystet af mig. Så jeg kontaktede sygehuset i Nakskov, der straks bad mig møde op. Det viste sig hurtigt at være særdeles alvorligt.

Borgerne i Nakskov er før blevet truet med en sygehus-lukning. Men denne gang er det alvor. Det mener John Hansen fra Foreningen Nærsamfund, der har kæmpet for bevarelsen af sygehuset flere år.
-Det er en katastrofe for lokalsamfundet. Vi vil kæmpe så meget som muligt, selvom det er "op af bakke". Men politikerne jager altså de syge ud på landevejene.

Også byens turistchef er betænkelig. Et sygehus i nærheden, er nemlig en af de ting turisterne efterspørger, når de vælger feriemål:
Især de tyske turister spørger efter vores sundhedsvæsen. De er interesserede i vores skadestue og vores akutte medicinske afdeling, som kan tage sig af hjertetilfælde, siger turistchefen i Nakskov, Lise Simon.

Nakskov sygehus vil ikke fortælle, hvilken betydning det får for patienterne, hvis de akutte medicinske afdelinger må lukke.
På sygehuset må de nemlig ikke udtale sig om denne sag. Alle henvendelser går gennem sygehusledelsen, der sidder i Næstved, 105 kilometer fra Nakskov.

Men hjertepatient Kim Sølvskov ikke i tvivl om hans holdning til sygehuset efter at have været patient:
-Der skete så meget hver eneste dag. Man fatter ikke de vil lukke det med alle de mange mennesker der kom hver dag.)

Det tager cirka 45 minutter at køre fra Nakskov til Nykøbing Falster. Så lang tid må hjertepatienter som Kim Sølvskov altså belave sig på at køre, hvis hjertet siger stop.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App