Lange ventetider i børnepsykiatrien

Ventetiden på bare at blive undersøgt i børnepsykiatrien er i øjeblikket op til et år. Det vil politikerne gøre noget ved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politikere vil nu give både ventetids- og behandlingsgaranti i børnepsykiatrien. Men garantierne kan meget vel vise sig at være værdiløse. For at gøre noget ved de lange ventelister blev det besluttet på Christiansborg, at man fra januar 2008 skulle have en ventetidsgaranti på to måneder. Men den garanti giver man ikke meget for i Holbæk, hvor der allerede er 170 børn på venteliste. - Lige nu siger vi til folk, at de skal komme tilbage om et år. Så der skal ske mirakler hvis ventetidsgarantien skal kunne overholdes næste år, siger Ledende Overlæge på Børne- og Ungdomspsykiatriskafdeling på Holbæk Sygehus, Jesper Pedersen. Årsagen til det store pres i børnepsykiatrien er, at der i dag henvises dobbelt så mange børn som for bare fem år siden. Men det er ikke fordi forældrene er blevet mere sarte. - Det er børn som virkelig har brug for hjælp, som kommer op til os, siger Jesper Pedersen. 

På trods af problemerne med ventelisterne er det meningen at garantien skal gøres endnu strammere. Fra 2009 skal der være to måneders behandlingsgaranti. Men også den garanti kan blive problematisk i Region Sjælland.

- Det er et rigtig godt initiativ, men det kræver, vi får nogle penge fra staten. Og så skal vi have fundet noget personale, og det har tidligere vist sig at være rigtig svært, siger formand for Forum for Psykiatri i Region Sjælland Flemming Stenild (SF)