Lange køer til kviktest - forvent op til to timers ventetid

Det er en god idé at tjekke Falcks hjemmeside, inden du kører af sted til en kviktest, da der i øjeblikket er lang ventetid flere steder i regionen.

Efter måneders nedlukning kan skoler, undervisningssteder og ikke mindst de liberale erhverv såsom frisører og tatovører slå dørene op igen - dog med en række restriktioner.

Det kræver bare, at man kan fremvise et coronapas, der viser, at man enten er fuldt vaccineret, har været smittet eller har en negativ coronatest, der er højst 72 timer gammel. Derfor er der i øjeblikket fuld tryk på teststederne; der er lang ventetid til at kunne få en PCR-test, og nogle steder kan du stå i kø i timevis for at få en kviktest.

Det er blandt andet tilfældet i Vordingborg, hvor der tirsdag formiddag er 1 time og 45 minutters ventetid på at blive kviktestet i Iselingehallen.

På TV2 ØSTs Facebookside skriver en bruger eksempelvis: ”laaaaang kø til test v. hallen i Vordingborg ca. 9.30. Opgav”. 

facebook-kommentar
Foto: TV2 ØST

Også flere steder i Næstved samt i Haslev og Dianalund er der ifølge Falcks hjemmeside lang ventetid til kviktest tirsdag formiddag.

- Der er rigtig meget tryk på teststederne i øjeblikket. Der er rigtig, rigtig mange, som skal testes, så det er klart, at det giver kø, når alle skal testes samtidig, siger Lisbeth Nedergaard, der er kommunikationsansvarlig hos Falck.

Lisbeth Nedergaard fortæller, at man hos Falck har forsøgt at forberede sig så godt som muligt på den store efterspørgsel på test, men at kø ikke kan undgås i situationer, hvor rigtig mange danskere har brug for en test på samme tid.

- Vi har blandt andet gjort det, at vi har udvidet åbningstiden til klokken 22 om aftenen på nogle af de store steder. Vi har al disponibel mandskab på pumperne i øjeblikket, og alle der kan arbejde, de er på arbejde, siger hun.

Tjek hjemmesiden

For at undgå at stå for lang tid i kø, råder Lisbeth Nedergaard folk til at tjekke hjemmesiden, inden man begiver sig af sted til en test.

- Tit og ofte vil man kunne finde et alternativ, som ikke er super langt væk. Jeg kan for eksempel se, at der i Nykøbing Falster er ventetid på cirka 45 minutter lige nu (tirsdag formiddag, red.), men hvis man i stedet kører til Sakskøbing, som jo ikke er særlig langt væk derfra, så er der ingen ventetid. Der er flere steder, hvor der er centre lige i nærheden, hvor der ikke er ventetid, siger hun.

Derudover skriver Falck også på hjemmesiden, hvornår på dagen, at man kan forvente kortest ventetid på de enkelte kvikteststeder i Region Sjælland. Det er typisk midt på dagen, at der er størst chance for at komme hurtigt til.

Se den aktuelle ventetid i Region Sjælland her.