Lang ventetid på kørekort

Det gælder om at væbne sig med tålmodighed, hvis man er pensionist og skal have sit kørekort fornyet. For det kan tage flere måneder at få sin ansøgning om fornyelse behandlet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kay Nielsen har ventet i to en halv måned. Og nu er han ved at være godt træt af det.

- Det bryder jeg mig ikke om. Jeg kan godt lide at have et kørekort, og jeg skal bruge det, siger Kay Nielsen fra Gudum, der lige er fyldt 70 år.

I starten af maj ansøgte Kay Nielsen og hans kone om at få et nyt kørekort, og de har stadig ikke modtaget det. Og de er ikke de eneste. I Slagelse Kommune venter 250 borgere lige nu på deres kørekort. Nogle har ventet siden april. Og Slagelse er ikke den eneste kommune. Flere kommuner i regionen har ventetider på flere måneder.

Sagsbehandlingstiden på at få sit kørekort fornyet er ofte lang for pensionister, fordi der er såkaldte anmærkninger i deres lægeerklæring - det kan være for højt blodtryk eller sukkersyge. Og er der det, bliver ansøgningen sendt fra kommunen til politiet og videre til embedslægen. Og så trækker sagen ud.  

Slagelse kommune og embedslægen i Region Sjælland siger, at de kun bruger en uge på at behandle sagerne, så noget kunne tyde på at problemet ligger hos politiet. TV2 ØST har ikke kunnet få en kommentar til de lange ventetider hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, men hos Københavns Politi forklarer man ventetiden med personalemangel. I Slagelse kommune er man godt træt af situationen.

- Det betyder simpelthen, at vi bruger for mange ressourcer på det. For borgerne kommer op til os og hører, hvordan det går med kørekortet. Det er os, der skal tage sig af det og os, der skal ringe og rykke politiet, siger Hanne Brøchner, der er centerleder i Borgerservice i Slagelse.

I ventetiden får man et midlertidigt kørekort, men problemet opstår hvis man skal til udlandet og køre. Man kan godt få et nødkørekort der kan bruges - men det gælder kun en måned, og mange er ikke klar over, at det findes.