Lang ventetid på byggetilladelser

Skal du have bygget en udestue til sommer eller mangler du et børneværelse, så gælder det om at søge i god tid. I fem af regionens 12 kommuner tager det tre-seks måneder at få en simpel byggetilladelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Det tager mindst seks måneder. Vi sidder lige nu med bunken fra maj måned". Sådan lyder det, hvis man spørger Faxe Kommune, hvor lang tid det tager at få en simpel byggetilladelse.

Avisen 24timer har ringet rundt til alle 98 danske kommuner og spurgt om behandlingstiden for en almindelig privat byggetilladelse. I 20 af kommunerne tager det tre måneder eller længere, og kommunerne her i regionen fylder godt i den statistik.

I top ligger altså Faxe med en ventetid på et halvt år. I Sorø tager det 4-5 måneder, i Stevns og Næstved tager det 4 måneder at få en byggetilladelse og i Kalundborg og Slagelse må man have tålmodighed i 3-4 måneder.

I Dansk Byggeri mener man, at kommunerne burde have fået bedre styr på byggesagerne nu.

- En simpel byggesag bør ikke tager mere end højst 4-6 uger. Kommunerne har ikke afsat ressourcer nok til området. Nogle kommuner har måske stadig problemer efter kommunesammenlægningen, og så er det svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Men alligevel er det alt for langsomt, siger chefkonsulent Henrik Stig Sørensen fra Dansk Byggeri til 24timer.