Lang vej til fingernem emballage

Der vil gå mindst et par år, før EU-landene enes om en fælles standard for nem emballage. Det vurderer direktøren for den danske emballageindustri, Peter Huntley.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er lange udsigter til en nemmere hverdag for de mange tusinde danskere og europæere, der har svært ved at åbne mælken eller pålægspakken.

Der vil gå mindst et par år, før EU-landene enes om en fælles standard for nem emballage. Det vurderer
direktøren for den danske emballageindustri, Peter Huntley.

- Det er en langsommelig proces, fordi det involverer mange aktører på markedet. Så måske i 2009 er vi kommet frem til en fælles standard, siger Peter Huntley til Ritzau.

Ifølge Gigtforeningen har omkring 700.000 danskere svært ved at åbne en ganske almindelig pakke pålæg eller en mælkekarton.

Det fik i sidste uge forbrugerminister Carina Christensen (K) til at indkalde fødevareindustrien til et møde for at gøre hverdagen lettere for gigtpatienter og forbrugerne i al almindelighed. Ministeren ønsker at gøre Danmark til foregangsland for nem emballage.

Men ifølge Peter Huntley flytter det ikke noget, at Danmark går enegang.
- Hvis det skal batte noget, så nytter det ikke, at det kun er danske vareproducenter, der har nem emballage. Mange af de varer, danskerne køber, er jo importerede. Derfor gælder det om at få hele det europæiske marked til at spille med på den samme melodi, siger emballagedirektøren.
/ritzau/