Lang udsigt til sikre rastepladser

Lastbilchaufførere som frygter overfald kan kigge et godt stykke ud i fremtiden, før de får sikre rastepladser med overvågning eller vagter. Det er under al kritik, mener en politiker, der har kæmpet for flere sikre rastepladser i hele EU.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvert år stjæles der for over 50 milliarder kroner fra lastbilerne i EU, ifølge en hollandsk rapport. Her i Danmark har chaufførerne gentagne gange oplevet at blive truet eller vågne op i deres førerhus på en rasteplads og opdage, at anhængeren er tømt for varer.

Natten til i går blev en chauffør truet med en kniv af røvere, da chaufføreren overnattede på en rasteplads mellem Køge og Ringsted.

I dag siger Vejdirektoratet til TV2 Øst, at man er opmærksom på problemet og derfor prøver at beskære buske og andet omkring rastepladserne, så det er mere synligt, hvad der foregår. Men Vejdirektoratet vil først vente på udenlandske erfaringer, før man indfører mere sikre rastepladser som det kendes fra udlandet med vagter, hegn eller overvågning.

Men det er langt fra nok, mener Venstres medlem af Europa Parlamentets Transportudvalg, Anne E. Jensen. Hun har i årevis kæmpet for at få indført flere sikre rastepladser i EU. Hun mener, at Vejdirektoratet spilder tiden, hvis de vil vente på erfaringerne fra udlandet, da man allerede ved, at der er brug for mere sikkerhed på rastepladserne, så chaufførerne kan passe deres arbejde uden at frygte overfald.