Lang køretur til sygehuset

Hvis de små sygehuse lukkes, så vil det resultere i længere transporttider for mange borgere i udkantsområderne. Anja Carlsen og Tommy Sørensen har allerede prøvet at måtte køre langt efter behandling. De frygter en fremtid med timevis af kørsel til sygeh

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tommy Sørensen har været indlagt på Righospitalet siden torsdag, og da familien bor i Stubbekøbing, så er det lige en tur på 125 kilometer, hvis Anja Carlsen vil besøge sin kæreste.

- Det er svært nok i forvejen, når der er så meget trafik, og med en lille baby på 3 måneder, så tør jeg slet ikke køre så langt, siger Anja Carlsen.

Derfor har hun fået sin far til at køre hende den lange tur. Efter små to timers kørsel når Anja Carlsen og lille Benjamin frem til Rigshospitalet.

- Det har ikke været sjovt at være så langt hjemmefra, for jeg har jo en lille dreng, som jeg savner, siger Tommy Sørensen. 

Tommy Sørensen havde skåret flere sener over i sin hånd. Først blev han indlagt på sygehuset i Nykøbing Falster, men her var der ingen hånd-kirurg. Derfor måtte han transporteres længere væk. Og det er muligvis fremtiden for mange patienter, hvis politikerne vælger at nedlægge små sygehuse og samle ekspertisen på få store hospitaler.

- Jeg havde jo kun skåret mig i fingrene, og at skulle helt til københavn for det, det er jo helt skørt, siger han.

Ved at samle ekspertisen på de store sygehuse er ideen, at man skal kunne give bedre behandlinger. Men Anja Carlsen er ked af, at det skal gå over hende og de andre borgere i yderområderne.

- Det kan da godt være, at det giver bedre behandlinger, men den lange transporttid for folk der bor i yderområderne, det synes jeg ikke man kan byde dem, siger Anja Carlsen.