Landsbyer: Vi går i stå uden busser

Busdriften bør på den nationale dagsorden, hvis ikke udviklingen på landet skal gå i stå. Et problem for hele samfundet, mener Landsbyerne i Danmark

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Udsigten til færre busser bekymrer beboerne på landet.  Frygten for  færre busser er opstået efter at Trafikselskaberne har anslået, at op mod hver femte bus i landet risikerer at blive sparet væk fra næste år på grund af stigende brændstofpriser og færre passagerer.

- Dårligere busdrift er nok den største trussel mod landsbyerne og yderområderne i mange år. Folk ved ikke, om de er købt eller solgt, og det bekymrer. Hvis ikke bussen kører, påvirker det en landsby på alle områder, siger Carsten Abild, formand for Landsbyerne i Danmark.

  - Vi møder virkelig bekymrede forældre, unge og ældre på landet. Hvis busserne forsvinder fra landområderne, og det er vi stærkt på vej til, får de ældre, de unge uddannelsessøgende og andre uden bil svært ved at blive boende. Hvor det ellers gik fremad med bosætningen og flere arbejdspladser, vil det i stedet gå i stå, siger Carsten Abild til Ritzau.

  Han opfordrer regeringen til sammen med kommuner og regioner at finde en løsning, der kan sikre busdriften på landet.

/Ritzau/