Landsby i vrede over ulovligt byggeri

I den lille by Magleby på Møn er indbyggerne frustrerede. Der bliver nemlig bygget en stor svinefarm i byen - stik mod alle regler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er meget utrygt.

Sådan beskriver Dan Thygesen sine følelser omkring det nye byggeri i Magleby. Hans nye nabo er nemlig en svinefarm med plads til 13.000 svin.

Med undtagelse af de synlige spær ser gården næsten færdigbygget ud. Og det på trods af, at bygherre Allan Jensen slet ikke har fået tilladelse til at bygge den store gård.

- Han er i gang med at opføre et byggeri ulovligt, slår miljøchef for Vordingborg Kommune, Peter Møller Kristensen, fast. Kommunen er netop ved at behandle Allan Jensens ansøgning om tilladelse til at påbegynde byggeriet.

- Da vi erfarede, at byggeriet var under opførelse, og der ikke var givet de fornødne tilladelser, gav vi standsnings-påbud, fortæller Peter Møller Kristensen.

Men arbejdet på Allan Jensens gård blev ikke indstillet, så derfor meldte kommunen ham til politiet.

Det har dog ikke ændret ved det fortsatte arbejde med at bygge svinefarmen.

- Man bliver frustreret over, at de fortsætter byggeriet, selvom der er lavet bygegstop, fortæller naboen til byggeriet, Dan Thygesen.

Og det ulovlige byggeri er virkelig et hedt emne i den lille by ved Borre.

- Stemningen er ikke særlig god, folk er bekymrede, fortæller Johnny Larsen, der er formand for Toftevænget Beboerforening i Magleby.

Kommunen opfordrer indbyggerne til at tage det med ro, mens ansøgningen bliver behandlet.

Ifølge miljøchef Peter Møller Kristensen, så får Allan Jensen formentlig sin tilladelse til at bygge svinefarmen på trods af lovbruddet.

- Når vi nu har et forslag til miljøgodkendelse, så bliver det sendt til alle naboer til kommentar. Og så vil jeg råde dem til at kigge vilkårene igennem og til at komme med deres mening om sagen, siger Peter Møller Kristensen.

Imens sagen bliver behandlet i kommunen, fortsætter arbejdet med at bygge den store gård i Magleby - med eller uden tilladelse.