Landmand byggede ulovligt, og fik det godkendt

En landmand på møn har opført stalde til sin grisefarm uden tilladelse. Men straffen er minimal. For loven siger, at hvis det overhovedet er muligt, skal politikerne godkende byggeriet alligevel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Naboerne til en svinefarm på Møn er frustrerede. Ejeren af farmen har nemlig bygget stalde til en besætning på 13.000 svin. Problemet er bare, at han ikke havde nogen tilladelse.

Vordingborg Kommune gav landmanden et påbud om at stoppe byggeriet. Det gjorde han ikke. Så blev han politianmeldt, men ligemeget hjalp det. Byggeriet blev færdiggjort, og for et halvt år siden blev det så alligevel godkendt af selv samme kommune. Og det er naboerne utilfredse med.

- Det har noget at gøre med ens opfattelse af retssikkerheden. Hvis en almindelig borger bygger en carport der er ti centimeter for høj, så skal det jo rives ned. men det der, får lvoa t blive stående. Det er ufatteligt, siger Henrik Bjørnsten, som er nabo til svinefarmen.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090223_svinerimon.flv]

Ifølge Jørn Elo Hansen (V), som er medlem af Miljøudvalget i Vordingborg Kommune, havde de ikke noget valg. Ifølge loven, skal byggeri som svinefarmen godkendes hvis det overhovedet er muligt.

- Vi er da også uforstående over for det. Vi har virkelig haft skrubler ved at kigge på den sag, men vi blev præsenteret for, hvad lovgivningen sagde, og så må man jo bare rette sig efter det. Uanset om man synes, at det er rigtigt eller ej. Og det synes vi bestemt ikke, det er, siger han.