¨

Landets dyreste el

Foto: TV ØST

Sjællandske kunder må betale mest for el. En opgørelse fra Energitilsynet viser, at Seas-nve har landets højeste el-priser

Det er dyrt at være el-forbruger på Sjælland - i hvert fald hvis man køber sin el hos Seas-nve. Det sjællandske el-selskab er nemlig landets dyreste. Det kan man læse i Energitilsynets kvartalsopgørelse over el-priser i Danmark i BT i dag.

- Lige præcis Seas-nve har haft en tendens til at skrue priserne op, både på den del, der er i fri konkurrence og den del, der ikke er i fri konkurrence, siger presseanvarlige, Morten Sinding fra El-forbundet.dk.

Hos Seas-nve koster en kilowatt-time 37,44 øre, mens den hos landets bililgste el-leverandør koster 30 øre. Dertil kommer moms, afgifter og transport, så reelt bliver prisen omkring 2,50 kroner.

- Det kan virke en smule grotesk med så høje priser, siger han videre.

Og det er ikke kun el-priserne, der er høje hos Seas-nve. Tilslutningen er også dyr. Ifølge en udregning, som BT har foretaget, skal en villaejer i Holbæk give 1685 kroner for at at være tilsluttet SeaS-nve, mens en tilsvarende i fx villaejer i Vejle kan slippe med 600 kroner.

Myndighederne regulerer

Der er mange grunde til at prisen er så høj. En er, at selskabet tager en meget høj pris for strømmen. Inden for de sidste fire kvartaler har myndighederne hver gang pålagt at sænke prisen på strømmen. Den højste prisnedsættelse lå på 3,66 øre.

- Vi sætter priser, som vi mener, den bør sættes for at dække vores omkostninger. Tilsynet har en lidt anden holdning til det og redigerer vi gerne vores priser ned med nogle øre, siger Jesper Lange, der er forretningsudviklingsdirektør i Seas-nve.

Ifølge Seas-nve er der en anden forklaring på de høje priser, nemlig at virksomheden skal levere strøm til et meget stort areal, der er tyndt befolket.

 - Det er, fordi der er rigtig rigtig langt mellem tingene herude, fx er der over tre timer i bil fra Odden til Gedser på Falster, siger forretningsudviklingsdirektøren.

Her kan du tjekke din elpris og finde ud af, om du skal skifte selskab: http://www.elpristavlen.dk/.

Hvis du vil vide mere om El-forbundet.dk, så kan du se mere her: http://www.elforbundet.dk/.

02:30 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App