Lærere og elever protesterer

Seks lærere på Stege skole bliver tvunget over på andre skoler i kommunen - og det får lærerne på skolen til at gå i fagligt møde torsdag middag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Seks ud af 66 lærere på Stege skole bliver tvunget over på andre skoler i kommunen - og det får nu lærerne på skolen til at gå i fagligt møde torsdag middag.

Samtidig demonstrerer mange af skolens større elever torsdag morgen i vrede over, at de nu skal undvære nogle af de lærere, som de sætter mest pris på.

Baggrunden for overflytningen er faldende elevtal, oplyser viceskoleinspektør Dan Wittrock Jespersen.

Skolen har forsøgt at finde lærere, der frivilligt ville søge til andre skoler - og da det ikke er lykkedes har man nu flyttet seks mod deres vilje.

Lærernes vrede skyldes ifølge tillidsmand Conni Jæger ikke, at der sker nedskæringer på skolen. Den skyldes at det hele er sket så hurtigt og overraskende.

- Forleden var der tale om to lærere, i dag er tallet vokset til seks og det skaber uro blandt medarbejderne, siger Conni Jæger

Hun forventer, at det faglige møde blandt lærerne kun vil vare i frokostpausen - og at det dermed ikke vil berøre undervisningen