¨

Lærer søges til vands på land og i luften

Foto: TV ØST

Lokal flyve- og sejlklub hjælper politiets hundepatrulje med at lede efter forsvunden lærer i Præstø Fjord. Og politiet har sat 10 hunde ind i jagten på at finde den 44-årige lærer Michael Jørgensen, der frygtes omkommet, efter den dramatiske kæntringsulykke i Præstø Fjord fredag, hvor to lærere og 13 elever fra Lundby Efterskole endte i det iskolde vand.

- De afsøger bredderne rundt om fjorden i håb om at finde den forsvundne, siger vagtchef Erik Mather ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

Samtidig er den lokale sejlklub stævnet ud for at hjælpe i eftersøgningen, og senest har politiet også fået en hjælpende hånd fra oven.

- En lokal hjemmeværnsflyveklub har tilbudt at overflyve fjorden her lørdag formiddag, og det har vi selvfølgelig takket ja til, siger vagtchefen.

Politiets efterforskning siden ulykken fredag har vist, at den forsvundne lærer på efterskolen gik ekstremt højt op i sikkerhed og blandt andet havde sikret sig, at alle elever bar veste.

Sejlads med de såkaldte dragebåde, som den der kæntrede, var ifølge politiets oplysninger en af den forsvundne lærers ansvarsområder på skolens idrætslinje.

Og netop ansvaret kan ifølge politiet i sidste ende have kostet Michael Jørgensen livet, da han formodes at have forsøgt at hjælpe eleverne i vandet, indtil hans egne kræfter slap op.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App