¨

Længere ventetid på køreprøve

02:55

Det er et tilbagevendende problem, men det har aldrig været så stort som nu. Sådan lyder det fra kørelærerne om ventetiden på at få elever til køreprøve. Ventetiderne betyder, at det kan vare op mod et halvt år, at tage et kørekort og det er dobbelt så lang tid som det forventede. Kørelærerne kritiserer politiet for dårlig planlægning.

Kørelærere kritiserer politiet for længere ventetid på køreprøver. Foto: TV ØST

1 af 2

Værre end nogensinde før, siger kørelærere om ventetiden til køreprøve. De kritiserer politiets planlægning.

De unge står i lang kø for at komme til køreprøve, og det kan ifølge kørelærer Brian Lund Hansen fra Slagelse tage op til et halvt år at tage kortet, hvilket er dobbelt så lang tid som planlagt.

- Det er meget frustrerende, at vi ikke kan tilbyde vores kunder, at de kan få et kørekort på tre måneder, som der egentlig er lagt op til, siger Brian Lund Hansen, der har Brians Køreskole i Slagelse.

Situationen er den samme i hele regionen, lyder det fra Vestsjællands Kørelærerforening.

- Det har aldrig været så stort et problem, som det er nu. Lige nu er der ikke en eneste tid den næste måned, siger Per Egekjær, der er kasserer i Vestsjællands Kørelærerforening.

Ferie og pension skyld i ventetid

I en mail til Vestsjællands Kørelærerforening forklarer Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, at ventetiden skyldes ferie, og at nogle sagkyndige er gået på pension. Men politiets planlægning imponerer ikke.

- Den har været alt for dårlig. Det er jo ikke et problem, der er opstået her og nu. Det har været kendt i lang tid, siger Per Egekjær fra Vestsjællands Kørelærerforening.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til kritikken fra politiet.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App