Længere ture med ambulancen

Gravide og hjertepatienter ligger længere tid i ambulancen, fordi der er blevet længere mellem sygehuse, der tager akutte patienter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er blevet længere mellem sygehusene i Danmark. Hjertepatienter og gravide kvinder kommer ofte ud på længere køreture end tidligere, oplyser Falck.

Sidste år var en ambulancekørsel i gennemsnit på 37,2 kilometer, mens den i 1996 var nede på 25,9 kilometer. Desuden viser tallene, at der er blevet flere kørsler, og det betyder alt sammen en øget regning til skatteyderne.

- De stigende antal kilometer og mandetimer og dermed stigende udgifter er en af følgerne af den øgede centralisering og specialisering i sundhedssystemet, siger divisionsdirektør Ole Qvist Pedersen i en pressemeddelelse tirsdag.

Han forsikrer, at patienterne sagtens kan være trygge, selv om transporterne er blevet længere. Redderne har nemlig fået en bedre uddannelse.

- Der er blevet længere mellem de sygehuse, der modtager akutte patienter, og mange skal også køres et bestemt sted hen for at modtage en særlig behandling, siger Ole Qvist Pedersen.