Lægesekretær om reduktion af fyringer: - Omplaceringer kan betyde, at man må gå

Mette Bakkegaard er lægesekretær og glad for at regionen vil fyre færre end først udmeldt, men hun er bekymret for, hvad omplaceringerne indebærer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Nå, det er da spændende!

Nyheden om, at Region Sjælland har fundet midler til at reducere fyringerne fra 317 ansatte til 198 kommer bag på lægesekretær Mette Bakkegaard, der arbejder på Ortopædkirurgisk Afdeling på Køge Sygehus, da TV ØST får fat i hende på telefonen.

quote Spørgsmålet er, om de vilkår, man vil tilbyde er så væsentlige ændringer for den enkelte, at man simpelthen er nødt til at takke nej

Mette Bakkegaard, lægesekretær, tillidsrepræsentant, Køge Sygehus

- Det står på vores intranet, kan jeg se, siger hun, mens hun finder nyheden frem.

- Men det har man jo ikke tid til at tjekke, mens man er på arbejde, siger Mette Bakkegaard, der også er arbejdsmiljørepræsentant for sine kolleger, der er en af de faggrupper som stod til at skulle være hårdest ramt i de mange afskedigelser i regionen.

Kan være nødt til at takke nej

Region Sjælland har mandag formiddag meldt ud, at man i stedet for at fyre 317 ansatte vil forsøge at omplacere en del. Det er omkring 100 medarbejdere, der vil få tilbudt stillinger på andre vilkår.

Mette Bakkegaard mener, det er en god nyhed, men hun ikke uden bekymringer.

- Jeg er rigtig glad for at høre, at man vil afskedige færre og vil omplacere flere i stedet, siger hun og fortsætter:

- Spørgsmålet er, om de vilkår, man vil tilbyde er så væsentlige ændringer for den enkelte, at man simpelthen er nødt til at takke nej. Det kan være, man får helt andre arbejdstider eller længere transporttid på arbejdet, som betyder meget for den enkelte, siger hun.

Det kan nemlig betyde meget for den enkelte i forhold til, hvilken situation man kan se frem til at stå i.

- Hvis man eksempelvis har seks måneders opsigelse, og bliver fyret, er det jo en sag, men hvis man bliver tilbudt væsentlige ændrede forhold i forbindelse med en omplacering, og man derfor er nødt til at takke nej, så er man jo selv gået, og det betyder meget i forhold til, hvad man har ret til. Det kan bekymre mig, siger Mette Bakkegaard.

Svær ventetid

Det er endnu ikke meldt ud, om der er nogle faggrupper, der går fri af afskedigelserne, som er planlagt tirsdag.

Hos lægesekretærerne på Køge Sygehus, hvor Mette Bakkegaard er tillidsrepræsentant, er stemningen trykket mandag.

- Det er en rigtig svær ventetid. Vi ved jo, at denne her uge bliver rigtig svær for os, fortæller hun.

Men netop derfor er man klar til at tage hånd om dem, der får en trist besked tirsdag.

- Vi er klar til at stå til rådighed for dem, der får en dårlig besked. Vi har også arrangeret, at de onsdag kan få en snak med ledelsen, hvor de kan tage en bisidder med. Det er helt frivilligt, om man vil det, siger hun.

Samtidig er lægesekretærernes fagforening HK klar med informationsmøde den 14. november til de, som vil stå uden job efter tirsdag, fortæller Mette Bakkegaard.