Lægers utilfredshed med Sundhedsplatformen kan føre til yderligere lægemangel

Overlægeforeningen advarer om, at lægernes utilfredshed kan skabe større lægeflugt fra Region Sjælland, der i forvejen mangler læger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

150 speciallæger.

Så mange mangler Region Sjælland ifølge Overlægeforeningen. Derfor bør lægernes utilfredshed med det nye it-system Sundhedsplatformen tages meget alvorligt, mener Overlægeforeningen.

Det fortæller P4 Sjælland.

- Det er en alvorlig påmindelse til Region Sjælland, der mangler 150 speciallæger. Vores tålmodighed sætter de alvorligt på prøve, og det gælder om at få sat turbo på og få rettet op på de her ting inden de får udøvet uoprettelig skade, siger Lisbeth Lintz, formand for Overlægeforeningen til P4 Sjælland.

En af lægerne, der er ved at miste arbejdsglæden, efter Region Sjælland tog Sundhedsplatformen i brug 25. november, er Michael Halder fra Nykøbing Falster Sygehus. Han overvejer ifølge P4 Sjælland at søge til Odense Universitetshospital, hvor man har fravalgt it-systemet.

- Min arbejdsplads er virkelig blevet en skærmarbejdsplads. I 6-8 timer sidder jeg foran en skærm og skal forholde mig til dokumentation eller bestille bestemte ting. Så det er det mindste af tiden, som jeg tilbringer sammen med patienterne, og det er der, jeg helst ville være, siger Michael Halder til P4 Sjælland.


Nyhedsoverblik