¨

Læger roser redningsaktion i Præstø

Foto: TV ØST

Den massive og omfattende redningsindsats i forbindelse med bådulykken i Præstø Fjord får ros af læger.

En yderst effektiv redningsindsats har en stor del af æren for, at alle syv elever, der mandag kom ud af tre dages kunstig koma efter en kæntringsulykke i Præstø Fjord, nu er erklæret uden for livsfare.

Det vurderer de læger, der efterfølgende har behandlet de syv unge på intensivafdelinger på flere forskellige sygehuse.

- Jeg har indtryk af, at der er rigtig mange, der har gjort en formidabel indsats, siger Lars Ilkjær, ledende overlæge på Hjerte-Lunge-Kar-Kirurgisk Afdeling på Århus Universitetshospital Skejby.

Fire helikoptere, 12 ambulancer, to lægebiler, en akutsygeplejerskebil og seks redningsfartøjer deltog i aktionen. Forløbet strakte sig over tre timer fredag eftermiddag, efter at den første alarmmelding løb ind klokken 12:43.

- Jeg har kun positive tilbagemeldinger i forhold til redningsindsatsen. Jeg må sige, at der er nogen, der har gjort et rigtig godt stykke arbejde, siger Lars Ilkjær.

Efter ulykken blev fem elever indlagt på Rigshospitalets Hjertecenter. Ved ankomsten var de stærkt nedkølede. Overlæge Michael Wanscher fra Rigshospitalets Hjertecenter er enig med Lars Ilkjær fra Aarhus.

- De kom til os med en meget effektiv hjertemassage, det var en meget effektiv behandling, siger Michael Wanscher.

- Som vi ser organisationen, til vi overtog patienterne, har det været meget effektivt håndteret. Det betyder rigtig meget - det betyder næsten alt - at man kan få startet hjertemassage med det samme, siger han.

13 elever og to lærere fra Lundby Efterskole var med i båden, der kæntrede. En 44-årig lærer er fortsat savnet og anses for omkommet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App