Lægemangel rammer 3000 i Næstved

Lægemanglen spreder sig nu også til de større byer i regionen. I Næstved risikerer flere tusind borgere at stå uden praktiserende læge fra oktober. Lægerne selv mener, at Region Sjælland har forsømt at handle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Lægemanglen, der længe har været et problem for udkantsområderne, spreder sig nu også til de større byer i regionen. I Næstved risikerer flere tusind borgere at stå uden praktiserende læge fra oktober. De praktiserende læger selv mener ikke, at Region Sjælland gør nok for at løse problemet.

 

Om lidt mere end en måned stopper to læger i Heidi Jensens lægehus i Sct. Jørgens Park i Næstved.

 

•-       - Så risikerer jeg, at det er en ny læge, hver gang jeg kommer. Jeg har en kronisk sygdom, og jeg kommer meget hos lægen. Hvis det er en ny hver gang, så kender han jo ikke min baggrundshistorie, forklarer hun.

 

Heidi Jensen er ikke alene om sin bekymring. Knap 3000 borgere i Næstved kommer fra oktober til at mangle en fast praktiserende læge.       

 

De øvrige læger i byen er allerede fuldt booket op. Der er altså ingen til at overtage efter de to afgående læger. Hvis de eksisterende praktiserende læger skal tage flere patienter ind, så kræver lægerne flere penge til lokaler og ekstra hjælpepersonale.

 

•-       - Hvis vi skal tage flere patienter, så er det overarbejde for os. Vi arbejder i forvejen 9-10 timer om dagen, så skal vi til at have flere patienter, så kræver det altså også flere ressourcer, understreger Mette Møller, der er praktiserende læge i Næstved.     

 

Direktøren for Region Sjælland, Flemming Nielsen, afviser i dag i Sjællandske at betale lægerne mere for at tage flere patienter ind. Direktøren ser i stedet problemet løst ved at henvise patienterne til sygehuset.

 

På et møde i Region Sjælland mandag blev politikerne orienteret om problemet. Et af medlemmerne siger i dag til TV2 ØST, at man politisk vil åbne for regionens pengekasse.

 

•-       - Der er ikke andet at gøre. Vi må og skal have en løsning nu, så vi må betale os fra det. Vi må betale, til vi ikke har flere penge i Region Sjælland. Så må vi sende regningen til Finansministeriet.   

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Finansminister Lars Løkke Rasmussen.