¨

Lægemangel på vej i regionen

Foto: TV ØST

Lige nu kæmper borgere og politikere for deres lokale sygehuse. Men en ny undersøgelse viser, at der fremover også kan blive langt mellem de praktiserende læger i regionen.

Flere og flere lægepraksisser står nu tomme i regionen.  Det er simpelthen ikke muligt at få stillingerne besat, når de praktiserende læger går på pension.  Samtidigt viser nye tal, som Ritzau har opgjort, at en fjerdedel af regionens læger er over 60 år.

I løbet af få år risikerer regionen altså at stå med et stort problem. I alt er 10 stillinger som praktiserende læge lige nu ubesatte. I Kalundborg mangler man en, i Slagelse to, i Rødby en, i Nysted en, i Holbæk en, i Sakskøbing en, i Stege to og i Maribo en.

- Det vi ser nu er kun starten på problemet. Det kan meget vel ende med, at vi inden for 5-6 år vil mangle en syvendedel af de praktiserende læger i regionen, siger formand for Praktiserende Lægers Organisation i Region Sjælland, Tue Flindt Müller.

En praktiserende læge har i gennemsnit 1600 patienter tilknyttet. Når lægen bliver pensioneret, er det tit umuligt at finde en afløser. Patienterne skal så deles ud på de andre læger i området

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App