Lægeforening: Gør som Holbæk Sygehus

Holbæk Sygehus har ansat speciallæger på akutafdelingen. Nu er ventetiden er blevet kortere, mens færre bliver indlagt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mandag klokken 12.05 ankom 14-årige Anders Videbæk sammen med sin mor til Akutafdelingen på Holbæk Sygehus, fordi de frygtede, at han havde blindtarmsbetændelse.

Han nåede kun at vente i 1 minut inden han fik hjælp af speciallæge John Sitarz, der har arbejdet som læge i 16 år. Han kunne konstatere, at Anders Videbæk ikke havde blindtarmsbetændelse. Efter en time og et kvarter blev den 14-årige udskrevet.

- Jeg blev positiv overrasket. Jeg havde troet, at det godt kunne have taget lidt længere, siger Anders Videbæk, der kommer fra Roskilde.

Men det var lagt fra den modtagelse patienter fik på afdelingen for få år siden. Før 2009 var det typisk den yngste læge, der tog imod patienterne i akutafdelingen og tilkaldte speciallæger fra de andre afdelinger.

Men den 15. april 2009 indførte Holbæk Sygehus det akutsystem, de har i dag. En sygeplejerske tager telefonen, når patienter ringer, og erfarne speciallæger er det første der tager imod, når patienterne kommer ind.

I dag bliver en tredjedel færre indlagt I forhold til 2009. Dengang var ventetiden på akutafdelingerne i Region Sjælland omkring en halv time. I dag venter patienterne i gennemsnit i 18 minutter. Det er den korteste ventetid blandt de danske regioner.

Andre regioner i Danmark skal også til at indføre nye akutsystemer på sygehusene. I Lægeforeningen opfordrer de regionerne til at kigge på Holbæk Sygehus og Region Sjælland.

- Det her er et af de steder, hvor de faktisk har fået det til at fungere. Hvis der er et sted, de har fået det til at fungere, er der ingen grund til at opfinde den dybe tallerken 21 steder, siger Mads Koch Hansen, der er formand for Lægeforeningen.

På Holbæk Sygehus er de glade for, at det de gør virker.

- Det er enormt tilfredsstillende, når de mål man sætter sig bliver opfyldt, siger Søren W. Rasmussen, der er ledende overlæge på Holbæk Sygehus.

På sygehusene i Nykøbing Falster, Slagelse og Køge er akutmodtagelsen opbygget på samme måde som i Holbæk.

 


Nyhedsoverblik