Læge dømt for fejl, der dræbte patient

Speciallæge mister ikke sin autorisation, selv om patient døde under operation, efter at lægens instrumenter brød igennem til hjernen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om en 61-årig speciallæge mandag blev dømt for grov forsømmelse og skødesløshed, fordi en patient døde efter en operation på lægens klinik i Næstved, mister han ikke retten til at arbejde som læge.

Det krævede anklageren, da der i torsdags var procedure i sagen i retten i Næstved. Men dommeren og de to domsmænd mener, at den fejl, lægen begik, var enkeltstående, og at der derfor ikke var grund til at fratage ham autorisationen.

Lægen får en bøde på 8000 kroner, fordi en operation for polypper i bihulen gik galt 10. juni 2004. Et af lægens instrumenter trængte to gange igennem skillevæggen ind til hjernen. Det fik fatale følger. Der gik hul på to udposninger på blodårer i hjernen - såkaldte aneurismer. Det udløste blødninger, der otte dage senere førte til, at manden døde, selv om hjernekirurgerne på Glostrup Hospital forsøgte at redde ham.

På grund af dødsfaldet krævede anklageren også lægen dømt for uagtsomt manddrab. Men det var der ikke tale om, mener retten. Udposningerne på blodårerne kunne være en medvirkende årsag til dødsfaldet, og derfor blev lægen frifundet for denne anklage.