¨

Kvit hashen med sms

Sms-projekt i Vestsjælland ser ud til at kunne få hash-misbruget blandt de helt unge til at falde

40 procent af alle unge mellem 16-24 år har prøvet at ryge hash, og 10 procent har røget inden for den sidste måned.

De unge hopper ikke på kampagner i tv eller blade, derimod ser et nyt sms-projekt ud til at få misbruget til at falde. Det skriver Dagbladenes Bureau.

Gennem forsøgsprojektet Smash, der har kørt som forsøg i bl.a Vestsjællands amt, har mange unge hash-misbrugere anonymt tilmeldt sig og dagligt modtaget sms-beskeder med information, råd og vejledning om hash.

Det er første gang, at sms bruges i forbindelse med oplysning og forebyggelse af unges brug af ulovlige stoffer, og erfaringerne med projektet viser, at man med sms'er kommer ud til nogle af de unge, man ellers ikke ville nå, og at sms'er i højere grad appellerer til de unge end fremstød på tv og i magasiner.

Misbrugskonsulent Flemming W. Licht, der står bag Smash-projektet, oplever en klar fordel ved at bruge tekstbeskeder som afsæt for rådgivning af de unge. Formen er privat, tæt på og uforpligtende, og det tiltrækker de unge.

- Der er nogle klare mønstre omkring de unges brug af mobilen, der gør den til et meget stærkt medie. De unge ved godt, at det er en automatiseret besked, der kommer ud, men når den kommer på deres mobiltelefon, føler de, at den er direkte henvendt til dem, siger Flemming W. Licht til Dagbladenes Bureau.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App