Kvinder undgår sundhedstjek

Vi har hørt det om mændene. De går for sjældent til læge. Men nu viser nye tal, at kvinderne her i Region Sjælland også har sygesikringsbeviset fremme for sjældent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næsten hver anden kvinde på 40 år eller derover i Region Sjælland undlader at få lavet et sundhedstjek. Det viser tal fra Kompas Kommunikation og magasinet Sund Nu. 65 procent af kvinderne siger, at de kun går til læge, hvis de er syge, mens 36 procent ikke tænker på, at det kan være nødvendigt. Men det kan godt betale sig at hive sygesikringsbeviset frem og bestille en tid, også selv om man tror, at man er sund og rask.

- Vi ser flere og flere, der falder om med en blodprop i hjertet eller får andre sygdomme, men hvis folk går til læge jævnligt, kan vi i mange tilfælde opdage symptomer og forebygge. Derfor er det vigtigt, at man bliver tjekket en gang imellem, siger praktiserende læge Henrik Falk Rasmussen fra Nykøbing Falster.

Ved et sundhedstjek ser lægen blandt andet på blodtryk, blodsukker og kolesteroltal.

- Selv om man ikke synes, at man fejler noget, så ser vi flere gange, at folk har et højt blodsukker eller højere kolesteroltal, og det er sådan noget, vi gerne vil til livs, siger Henrik Falk Rasmussen.