Kvinde reddede handicappet fra druknedøden

Da en ung handicappet mand sprang i Karrebæk Fjord, sprang en 44-årig kvindelig pædagog resolut efter ham og reddede ham, inden redningsbåd og helikopter nåede frem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En kvindelig pædagog reddede onsdag aften ved 20.00-tiden en forkommen handicappet mand op af den stærke strøm i Karrebæk Fjord. Ifølge vagthavende ved politiet i Næstved reddede hun dermed manden fra den sikre druknedød.

Hun var ude at køre en tur med to beboere fra en institution i Næstved. Ved Skraverup holdt de pause - og pludselig sprang den ene beboer - en 22-årig mand - afsted, hoppede i vandet og svømmede væk.

Den 44-årige kvindelige pædagog fik en tilfældig forbipasserende til at ringe 1-1-2, sprang selv i vandet, men kunne i første omgang ikke få fat på beboeren.

Helikopter på vingerne
Både Falck og Søværnets Operative Kommando blev alarmeret - små ti minutter senere blev der sat en redningsbåd i vandet ved lystbådehavnen.

- Vi kunne ikke se de to personer, og vi fik  en helikopter i luften med det samme. Vi frygtede, at de var blevet trukket under, oplyser vagthavende.

Efter et kvarter i det kolde vand lykkedes det dog de to at komme i land ved Fjordtoften igen. De var da blevet trukket et godt stykke ned langs kysten.

Begge blev medtagne og forkomne kørt til skadestuen.

- Pædagogen er dagens kvinde i skysovs. Hvis ikke hun var sprunget i, var manden sandsynligvis druknet. Vi forsøger at indstille hende til en fond, så hun kan blive påskønnet for hendes indsats, lyder det fra vagthavende ved politiet i Næstved.