Kvinde mister sine trillinger

Kalundborg Kommune besluttede i dag torsdag, at 39-årige Heidi Rasmussens trillinger skal tvangsfjernes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For 39-årige Heidi Rasmussen er dagen i dag - 3. april - noget af en skæbnedag. Børn og unge-udvalget i Kalundborg Kommune har truffet beslutning om, hvorvidt Heidi Rasmussens 19 måneder gamle trillinger skal tvangsfjernes, og afgørelsen er lidt over middag faldet: Børnene skal væk fra deres mor.

B.T. skriver, at Heidi Rasmussen ifølge kommunens forvaltning på området ikke er i stand til at tage sig af børnene på tilstrækkelig vis, og fra kommunen lyder det blandt andet, at hun kun er i stand til at ‘håndtere sine børn på et vist praktisk niveau, med håndelag for at yde børnene funktionel omsorg, dog i moderens eget tempo’. Derudover mener kommunen, at børnene er understimulerede og motorisk meget bagud i deres udvikling.

Tvangsfjernelse blev underkendt

Børnene blev akut tvangsfjernede i oktober, men en måned senere underkendte børn og unge-udvalget den beslutning, men nu er det altså igen besluttet, at børnene skal fjernes.

Heidi Rasmussen og hendes advokat Anders Brøndtved mener, at kommunen har været for dårlig til at give Heidi Rasmussen den hjælp, hun behøver.

- De har hjulpet af nød og ikke af lyst. Da forvaltningen i oktober første gang valgte at gribe til en akut tvangsfjernelse, blev de en måned senere underkendt af kommunens Børn og Unge-udvalg. Og først fordi udvalget siger det, tilbyder de Heidi et fire måneders forløb på et hjem, hvor hun kan få den hjælp og støtte hun har brug for, siger Anders Brøndtved.

Kalundborg Kommune afviser dog kritikken og siger, at den har forsøgt at hjælpe.