Kvinde får 2 et halvt års fængsel for bedrageri

En 52-årig kvinde er i Retten i Holbæk idømt 2 et halvt års fængsel for dokumentfalsk og bedrageri. Hun har blandt andet forfalsket kendt advokats underskrift.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 52-årig kvinde er idømt 2 år og 6 måneders fængsel for dokumentfalsk og bedrageri. Hun har blandt andet forfalsket underskrifter fra den kendte københavnske advokat Merethe Stagetorn og fra 2 statsadvokaturer.

I 17 tilfælde havde hun fabrikeret breve med en underskrift, der så ud til at stamme fra en advokat eller fra Statsadvokaten for København og fra Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet - i daglig tale bagmandspolitiet.

Ville opnå løn og kreditter

I brevene stod der, at hun ville få udbetalt et større pengeløb, der strækker sig fra 9,5 millioner til 23 millioner kroner. Den 52-årige kvinde ønskede igennem brevene at opnå løn og kreditter i Sparekassen Sjælland med hovedsæde i Holbæk og Nykredits afdeling i Holbæk.

Lånene skulle bruges til 2 selskaber, som kvinden er involveret i. Formålet skulle angiveligt være at holde et byggeselskab kørende i en krisetid. Hun er blandt andet dømt for forsøg på bedrageri over for et pengeinstitut og for bedrageri på omring 2 millioner kroner over for et andet.

23 millioner kroner på vej

I et af brevene med falsk underskrift stod der blandt andet, at den 52-årige kvinde skulle modtage 23 millioner kroner, når en bodelingssag med hendes eksmand blev afsluttet.

Kvinden har tidligere erkendt, at hun havde fabrikeret de 17 dokumenter.

/ritzau/