Kunstværk ligner byggeplads

Borgerne i Stege kalder byggeriet af et nyt kunstværk på byens torv for en skandale. Kunsten har været halvandet år undervejs. Borgerne har dog svært ved at se det kunstneriske islæt. De synes mere, det minder om en rodet byggeplads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hos Expert, som ligger lige over for Torvet er meldingen klar.

- Jeg er træt af, at de roder i vores by. Jeg glæder mig meget til det er færdigt, siger Carsten Skytt.

Sådan er der efterhånden mange borgere i Stege, der har det. Et kunstværk, som hedder Stier i Stege, skulle have stået færdig sidste sommer, men nu - et år efter - arbejder entreprenøren stadig på sagen, og det roder. 

- Det er ikke kønt. Det var pænere, før de begyndte på det, siger Inger Sørensen fra Stege. 

Det er Statens Kunstfond, der står bag projektet. Her kaster man dog bolden videre til entreprenøren. Han beklager i en pressemeddelelse fra Vordingborg Kommune og lover at få arbejdet gjort færdigt hurtigst muligt.

- Jeg synes, at det er en katastrofe, at man ikke kan blive færdigt med sådan et lille projekt. Jeg er også utilfreds med kvaliteten. Kunsten vil jeg dog ikke gøre mig klog på, siger formand for Teknikudvalget i Vordingborg Kommune, Søren Nybo.

Kommunen har besluttet af standse arbejdet på torvet i Stege fra den 27. juni, sådan at turister, handlende, forretningsdrivende og borgere ikke bliver generet alt for meget af byggerodet.

Tidspunktet for, hvornår det endelige projekt skal stå færdig, er endnu uvist.