¨

Kunstner har fået stjålet skulptur tilbage

Foto: TV ØST

Per Hillo fra Slagelse fik i starten af januar stjålet en af sine skulpturer. Den havnede hos en skrothandler, men nu har politiet fundet og leveret den tilbage

Det var noget af en overraskelse, da politiet i dag torsdag ringede til Per Hillo. Han er kunstner og har atelier i Slagelse, og politiet fortalte ham, at det stod med en skulptur med hans navn på.

- De spurgte, om jeg havde solgt en skulptur for nylig, men det kunne jeg ikke lige komme i tanke om, at jeg skulle have gjort, og så gik jeg ud i forhaven og kunne se, at der manglede en skulptur, og det viste sig så at være den, politiet stod med, fortæller Per Hillo.

Skrothandler undrede sig over prisen

Han havde sat bronzeskulpturen udenfor for at ilte, så den kunne patinere, men havde ikke opdaget, at den var forsvundet.

- Måske fordi jeg er kunstner og ikke altid lige har styr på tingene, griner han.

Skulpturen havde stået udenfor en måneds tid, og ukendte gerningsmænd har så snuppet det 33 kilo tunge kunstværk og solgt det videre til en skrothandler.

- Skrothandleren gav 600 kroner, som er skrotprisen, for den, men undrede sig lidt over, at de ikke ville have mere for den, så derfor ringede han til politiet, siger en glad Per Hillo.

Solgt for 30.000 kroner

Han lagde efterfølgende en tak til politiet og et billede af skulpturen på sin facebookside, og nu er skulpturen solgt for 30.000 kroner.

- Jeg gav skrothandleren de 600 kroner, så han blev holdt skadesfri, men det kan da godt være, jeg skal ud med en kasse øl nu, siger Hillo.

Bronzefiguren er lavet som forstudie til en skulptur til dronning Margrethe, der fik kunstværket i gave, da hun for nogle år siden besøgte Slagelse, og en række erhvervsfolk gik sammen om at splejse til den som en gave til majestæten.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App