Kritiserer politiet for nøl i fødevareskandale

Der er nu gået 10 måneder siden der blev fundet store mængder gammelt kød i et frysehus i Slagelse. Men sagen ligger stadig på politiets bord - og det vækker nu kritik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiets efterforskning er stadig i gang - 10 måneder efter det gamle kød blev fundet i J. G. Coldstores i Slagelse. Og det er smøl, konkluderer flere fødevareordførere.

- Jeg synes det er noget snegleri, når polititet får sådan en sag, skal der meget mere speed på, siger Christian H. Hansen, fødevareordfører for Dansk Folkeparti. Og hans kollega fra Det Radikale Venstre, Ole Glahn er enig. - Det er pinligt, at det skal tage så lang tid, siger Ole Glahn. 6. Oktober sidste år blev der fundet 100 ton gammelt kød her i frysehuset J.G.Coldstores i Slagelse. Fødevarestyrelsens nye rejsehold brugte herefter 5 måneder på at finde tilstrækkelige beviser til en politianmeldelse mod Gamba Foods, som de mener blandt andet har solgt 12,8 ton for gammel fisk. Men politiet har altså ikke aflsluttet efterforskningen her knap et halvt år senere. Politiet siger til TV2 ØST, at sagen er kompliceret og at det tager tid at finde ud af hvad der er sket og hvor stort omfanget er. Men den køber politikerne ikke. De vil nu tage sagen op med Justitsminister Lene Espersen.