Kritik af Slagelse-skole

På trods af at 9 ud af 10 ikke gennemfører uddannelsen henter Selandia stadig fattige nepalesere til Danmark - hvor de skal betale 150.000 for uddannelsesforløbet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Erhvervsakademiet Selandia i Slagelse er under skarp kritik. Uddannelsesinstitutionen henter nemlig ifølge  Kristeligt Dagblad fattige, nepalesiske studerende til Danmark og kræver omkring 150.000 kroner for uddannelser, som op mod 90 procent af nepaleserne ikke gennemfører.

Erhvervsakademiet  modtager i disse uger 50 nye nepalesiske studerende, selvom skolens erfaringer med nepalesere er dårlige. Dette forår bestod blot 4 ud af 38 nepalesiske studerende midtvejseksamen, efter at de sidste år var begyndt på den toårige uddannelse til multimediedesigner.

Andre erhvervsskoler har fortrudt, at de rekrutterede nepalesiske studerende. De advarer mod uddannelsesmarkeder i asiatiske lande, der er domineret af skruppelløse agenter, som lover de studerende mulighed for arbejde i Danmark til skyhøje lønninger.

Uddannelsesinstitutionerne har afbrudt samarbejdet med agenterne, fordi de mener at det minder om menneskehandel, men de nepalesiske agenter modtager fortsat 7000 kroner hver gang de hverver en  studerende  til Slagelse.

- Vi bliver nødt til at bruge de kanaler, vi har, til at skaffe studerende, siger Preben Knorrenborg, direktør for Selandia, der samtidig fortæller, at skolen netop er taget til Nepal for muligvis at ændre agentaftalerne.

Socialdemokraternes uddannelsesordfører Christine Antorini mener,  at nepaleserne skal behandles bedre.

- Der er behov for retningslinjer. For det er noget svineri over for de udenlandske studerende, at man lokker dem hertil under falske forudsætninger.