¨

Kritik af private fødeklinikker

Foto: TV ØST

Sundhedsstyrrelsen advarer i dag Region Sjælland mod at indføre private fødeklinikker.

Region Sjællands planerne om et forsøg med at indføre private fødeklinikker som supplement til offentlige fødeklinikker møder i dag kritik fra Sundhedsstyrrelsen.

I et brev til Region Sjælland skriver Sundhedsstyrrelsen blandt andet, at de finder det uhensigtsmæssigt at flytte 600 fødsler årligt til private fødeklinikker. De mener desuden, at der bør foreligge tungt vejende grunde for en udbredelse af tilbud, der rummer høj risiko for både de fødende og deres børn.

Kritikken bakkes op af regionens socialdemokrater, der også stemte nej, da forslaget blev vedtaget.

- Jeg har ikke noget imod private fødeklinikker, men jeg synes ikke, at det offentlige skal betale for det. Hvis der er nogen, der gerne vil føde på de private fødeklinikker, så må de gerne det, men så må det være for egen betaling, siger medlem af Regionsrådets Sundhedsudvalg Kirsten Rask (Socialdemokraterne).

Kritikken praller dog af på regionens Anden næstformand Jens Stenbæk (Venstre), der slår på at ordningen primært skal være et tilbud til de mødre, som I forvejen vælger at føde der hjemme:

- Risikoen er jo ikke større om det er en hjemmesfødsel på en klinik eller en hjemmefødsel i et hjem. Tværtimod tror jeg, det er en større tryghed for de fødende, at det kan foregå på en klinik. Og det er det supplement og den valgfrihed, vi gerne vil give vores fødende, siger Jens Stenbæk og fastslår, at Sundhedsstyrrelsens advarsel ikke ændrer ved Regionens beslutning.

De første fødsler på private fødeklinikker forventes at være en realitet inden årsskiftet.

02:38 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App