Kritik af Kikhøj

Et forældre par fra Tølløse mener, at deres hjerneskadede søn er blevet udsat for alvorlig overgreb på insitutionen Kikhøj i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæk Amts Venstreblad bragte i dag historien om den hjerneskadede dreng fra Tølløse, Daniel Andersen.

En tidligere medarbejder og Daniel Andersens forældre beskylder i artiklen institutionen Kikhøj for omsorgssvigt på en lang række punkter. Blandt andet for at have overmedicineret Daniel Andersen.

- Vi har gentagne gange oplevet, at Daniel er blevet kraftigt medicineret og har været helt ved siden af sig selv, og vi har overhovedet ikke fået noget at vide om at han blev medicineret så kraftigt, siger Daniels far Kim Andersen i dag til TV2øst.

Personalet på Kikhøj kan ikke genkende kritikken. De mener derimod at forholdene på Kikhøj er særdeles gode.

- Tidligere har personalet haft det rigtig hårdt med blandt andet helt urimelige arbejdstider, men siden vi for et år siden fik ny leder, er der virkelig kommet styr på tingene, siger tillidsrepræsentant fra Kikhøj Birte Hauser.

Kim Andersen og Charlotte Larsens søn har en meget sjælden hjerneskade, der betyder at han skal være under konstant overvågning. De mener at personalet har dopet deres søn fordi de ikke magtede at give ham den fornødne omsorg.

- Det er jo en afdeling, hvor der også er små børn så nogen gange kan det være nødvendigt at medicinere de store. Men det er aldrig sket uden at vores læge har været inde over, siger Birte Hauser.

Kim Andersen og Charlotte Larsen mener at der flere gange har været tilfælde hvor de ikke har anet hvor høje doser medicin deres søn fik. Og de har mistanke om at personalet ikke har fortalt dem alt hvad der er forgået.

Den kritik mener chefen for børne specialcenter to, som Kikhøj hører ind under, er uberettiget.

- Vi har et meget dygtigt personale på Kikhøj som jeg har fuld tillid til og jeg må blankt afvise at der er blevet medicineret uden forældre har vist det. Det ville være ulovligt, siger han.