Kritik af gebyrer for genbrugspladser

Urimelig gebyr-praksis i Sorø Kommune, lyder kritikken fra en borger, der betaler og betaler for en genbrugsplads han aldrig bruger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hver gang du har et firma eller en forening tilknyttet din privatadresse - skal du betale et gebyr for at kunne bruge genbrugspladsen. Har du fire firmaer skal du betale fire gebyer også selv om INGEN af firmaerne bruger genbrugspladsen.

It-konsulent Niels Bertelsen har to firmaer og to foreninger registreret på sin adresse. Derfor får han hvert år tilsendt fire regninger á 500 kroner: Hans enmands konsulentfirma skal betale til genbrugspladsen - det samme skal hans holdingselskab.

Og så er der hobbyen: Niels Bertelsen er frivillig i to hesteforeninger: De skal også betale til til genbrugspladsen begge to. 

Reglen er at når et firma eller en forening er CVR-registreret: Så skal de i følge loven betale til genbrugspladsen - uanset om de bruger genbrugspladsen eller ej.

"Det synes jeg er helt urimeligt, hvorfor ændrer de det ikke?, siger Niels Bertelsen.

Men den kommunale genbrugsplads KAWO i Sorø følger altså loven:

- Det er en politisk beslutning, at alle firmaer skal bidrage til at betale for genbrugspladserne uanset om der er flere firmaer på hver adresse, siger Niels Damgaard fra KAWO, der er den kommunale genbrugsplads i Sorø.

Sorø kommune har dog indset problemet i at frivillige foreningsfolk kan komme til at hænge på regninger til genbrugspladsen. Så det er blevet ændret i 2007 - skal foreninger ikke længere betale til genbrugspladser.

Men Niels Bertelsen skal fortsat betale for muligheden for at hans to it-firmaer en gang i fremtiden MÅSKE får brug for genbrugspladsen.