¨

Krisen påvirker folkekirken

Foto: TV ØST

Det er ikke kun vielser af homoseksuelle, der er årsag til, at folk forlader folkekirken. Mange vælger simpelthen at spare pengene, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Når krisen kradser, så spares der i mange familier, hvor der spares kan. Og det smitter også af på Folkekirken.

For det er ikke kun de omdiskuterede homovielser, der får folk til at flygte fra folkekirken. Sådan lyder vurderingen fra flere præster, som dagbladet Nordvestnyt har talt med.

283 udmeldelser
- Jeg tror, fokuseringen på homovielser havde en kraftig effekt i forhold til medlemstallene. Der kom en ekslosion af udmeldelser lige efter, som så igen vil stilne af. Til gengæld er der en mere jævn opadgående kurve i forhold til antallet af folk, der melder sig af økonomiske årsager. Den har været der i længere tid og vil fortsætte. Så krisen har helt sikkert noget at skulle have sagt, forklarer Hanne Mejlhede, der er sognepræst i Skt. Nikolai Kirke i Holbæk.

I årets første kvartal har der været flere nordvestsjællandske udmeldelser, end tilfældet var i hele år 2010 sammenlagt. I alt har 283 meldt sig ud.

Christina Morsing, sognepræst i Bregninge-Bjergsted-Alleshave ved Kalundborg bakker op om Hanne Mejlhede.

- Der er mange mennesker her i Kalundborg Kommune og i Nordvestsjælland generelt, som står i en meget kritisk situation rent økonomisk. Kan de spare lidt penge, så gør de det, siger Christina Morsing.

 

Deltag i debatten på bloggen Hvad mener folket om Folkekirken?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App