Krisemøde om manglende tog

DSB har snart fået nok af den italienske togfabrikant, der ikke kan få de bestilte IC4-tog færdige. Onsdag morgen vil trafikpolitikere kræve klare svar på, om kontrakten kan rives i stykker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Historien om de famøse IC4-tog virker som en dårlig drøm for DSB. Togene skulle have været ude at køre med danske, tilfredse togpassagere for over to år siden. Men problemerne har hobet sig op hos den italienske togfabrikant Ansaldobreda, der nu kan se frem til mere brok fra dansk side.

Onsdag morgen skal Folketingets Trafikudvalg til møde hos DSB, hvor de vil få at vide, hvad DSB vil gøre for at lægge yderligere pres på Ansaldobreda.

Den socialdemokratiske trafikordfører, Magnus Heunicke fra Næstved, ser frem til, at DSB nu præsenterer en hårdere kurs overfor italienerne så de 83 forsinkede tog kan komme de danske togpassagere til gode istedet for at stå og samle støv.

Både SF, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne ønsker en undersøgelse af, hvilke konsekvenser det vil få økonomisk og juridisk, hvis man fra dansk side river kontrakten i stykker.